Nyhetsbrevet kan även läsas på följande webbsida: https://samlogic.nyhetsbrevkopia.se/nyhetsbrev/2020-11

 SamLogic Nyhetsbrev - Så testar du dina SPF-, DKIM- och DMARC-inställningar ([$Dag] [$Manad] [$Ar])
FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

I vårt förra nyhetsbrev kunde du läsa om vad förkortningarna SPF, DKIM och DMARC betyder och varför det numera är viktigt att de är rätt inställda för din avsändardomän om du skickar ut nyhetsbrev eller andra typer av mejl. I det här nyhetsbrevet beskriver vi lite mer hur dessa inställningar kan påverka leveransen av dina mejl, och du hittar även direktlänkar till webbverktyg där du kan testa dina inställningar.

I detta nyhetsbrev presenterar vi också en ny tjänst, MultiMailer Konfigureringstjänst, som hjälper dig att få rätt inställningar på SPF, DKIM och DMARC - om du behöver hjälp med detta.

I nyhetsbrevet kan du också läsa om Sportringen Sundsvall som använder vår nyhetsbrevstjänst MultiMailer Newsletter Service för utskick av nyhetsbrev och eventmejl till medlemmarna i deras kundklubb.

Nyhet i nyhetsbrevet
I det här nyhetsbrevet introducerar vi Läsvarda Artiklar och Tips, som är ett avsnitt sist i nyhetsbrevet med direktlänkar till intressanta artiklar, nyheter och tips om e-post och nyhetsbrev. Med tanke på att det är Black Friday på fredag och det då skickas ut många bluffmejl så kan det vara bra att du läser artiklarna "Nätfiske - 6 varningstecken i din epost" och "Varning! Phishingkampanj fejkar Postnord".
 
Med vänliga hälsningar
Anders Persson
SamLogic Software
 
Om du vill läsa något av våra tidigare nyhetsbrev så finns ett urval här:

> Nr 7/2020 - Så avslöjar du ett bluffmejl på 5 sekunder
> Nr 8/2020 - Vad innebär Amazon.se för Sveriges e-handel?
> Nr 9/2020 - Ny strategi behövs för e-postutskick pga corona (del 2)


KONTROLLERA SPF, DKIM OCH DMARC

SPF, DKIM, DMARC

Google (Gmail), Microsoft (Outlook) m.fl. har börjat tillämpa SPF, DKIM och DMARC mer strikt för att minska antalet bluff- och skräppostmejl. Tyvärr kan även legitima mejl klassas som skräppost om man inte har dessa inställningar rätt inställda eller saknar dem helt. Effekten av detta blir att mejlen kan visas med ett varningsmeddelande (se bildexempel nedan), hamna i mottagarnas skräppostkorgar eller inte komma fram alls.

Varningsruta i Outlook

Bilden ovan visar hur det kan se ut i Outlook (klicka här för större bild). Med rätt inställd SPF, DKIM och DMARC får du bort denna varningsruta.

Skyddar mot spammejl och bluffmejl
De här inställningarna är också viktiga för att skydda ditt domännamn mot eventuellt missbruk av utomstående; exempelvis mot dem som skickar spammejl och bluffmejl. SPF, DKIM och DMARC ger tillsammans ett effektivt skydd mot detta. Utomstående kan inte längre skicka falska mejl med din domän som avsändare.

Så kontrollerar du SPF, DKIM och DMARC
På nedanstående webbsidor kan du testa vilka SPF-, DKIM- och DMARC-inställningar du har idag. Steg 1 är att kolla om inställningarna saknas och om de gör det ska du lägga in rätt inställningar så fort som möjligt. Finns det inställningar där och du behöver hjälp med att kontrollera dem, så kan du gärna kontakta oss (08-531 83 900).

Testa SPF-inställningar
Testa DKIM-inställningar
Testa DMARC-inställningar

Domänen som verktygen ovan frågar efter är den domän som du har i din avsändaradress för dina utskick. Om du t ex använder avsändaradressen info@foretag.se så är domänen foretag.se.

Sjunkande öppningsfrekvens kan vara tecken på fel inställningar
Om du upplever att färre personer läser dina nyhetsbrev, dvs öppningsfrekvensen för nyhetsbreven har sjunkit, så kan det vara ett tecken på att dina mejl inte når mottagarna, vilket kan bero på att SPF-, DKIM- eller DMARC-inställningar saknas eller är felinställda.

Använder du nyhetsbrevsverktyget MultiMailer så kan du se öppningsfrekvensen för dina e-postutskick i programmets statistikflik

Mer information om inställningarna kan du läsa i denna artikel:

Viktigt med SPF, DKIM & DMARC - om du skickar e-post / nyhetsbrev

  
BEHÖVER DU HJÄLP MED SPF, DKIM och DMARC?
 
Eftersom det ibland kan vara tekniskt komplicerat att få SPF, DKIM och DMARC rätt så finns det nu en ny tjänst, MultiMailer Konfigureringstjänst, där vi hjälper dig att få alla inställningar rätt.

Med rätt inställningar uppnår du flera viktiga fördelar:

- Fler av dina mejl blir lästa av mottagarna
- Ökad chans att mejlen hamnar i inkorgen istället för skräppostmappen
- Minskad risk att dina mejl ska spamklassas
- Du undviker att få varningsmeddelanden
- Rätt avsändare visas för mejlen
- Skyddar din avsändaradress så den inte kan användas för bluffmejl

Mer information om MultiMailer Konfigureringstjänst, priser och beställningslänkar hittar du i följande blogginlägg:
 
Ny MultiMailer-tjänst för SPF, DKIM och DMARC
  


SPORTRINGEN SUNDSVALL SÄLJER MER SKIDOR MED EVENTMEJL
 
Sportringen - logotypeSportringen i Sundsvall är specialister inom skidor, löpning, cykel och uteliv. De har anpassat sina nyhetsbrev till den rådande situationen där försäljningen av skidor, promenadskor, sportkläder, styrketräningsredskap mm ökat eftersom många arbetar hemma och behöver då motionera mera.

Sportringen använder vår nyhetsbrevstjänst MultiMailer Newsletter Service för utskick av nyhetsbrev och eventmejl till medlemmarna i deras kundklubb. MultiMailer Newsletter Service  är en helhetslösning där vi hjälper företag att ta fram och skicka ut nyhetsbrev, inbjudningar, eventmejl mm till deras kunder och kontakter. Utskicken görs med nyhetsbrevsverktyget MultiMailer.
 
Black Weekend
   
Vill du se ett par exempel på mejl som vi tagit fram och skickat ut så kan du klicka på länkarna nedan:
 
Längdträff på Sportringen Birsta!
Black Weekend på Sportringen!


LÄSVÄRDA ARTIKLAR OCH TIPS
 
Nedan finns länkar till artiklar och tips om nätfiske mm som vi rekommenderar att du läser. Vi rekommenderar er även att köra Googles nätfisketest och läsa vår Facebook-artikel om bluffmejl.
 

Myndigheter och banker utnyttjas i attacker (IT-Finans)
Black Friday nätfiske (Computer Sweden)
Nätfiske - 6 varningstecken i din epost (Conscia Sverige)
Hur undviker jag att drabbas av nätfiske? (Loopia)
Så hanterar och bestrider du en bluffaktura (Fortnox)
Så skyddar du din e-post från missbruk (Techworld)
Varning! Phishingkampanj fejkar Postnord (Computer Sweden)
 

  
  
BESTÄLL
MULTIMAILER 2020

Beställ MultiMailer 2020. Välj mellan en föreningslicens eller en företagslicens: 
 

 
FÖRENINGSLICENS

Detta ingår:
- MultiMailer 2020 / Pro
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris: 990 kr
 
Läs mer här

  
FÖRETAGSLICENS

Detta ingår:
- MultiMailer 2020 / Pro
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris: 1990 kr
 
Läs mer här

  
ANDRA PRODUKTER

Order

Demos
    
SE ÄVEN

Besök vår Facebook-sida Följ oss på Twitter Se vår videokanal på YouTube

Besök även vår blogg.
SamLogic Software | Box 102 | 135 23 Tyresö | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer. Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista. Vill du ändra din e-postadress så kan du göra det på denna sida.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, artikel 6, §1, stycke f: "Berättigat intresse" (mer information). Vår integritetspolicy kan du läsa på denna sida.