Nyhetsbrevet kan även läsas på följande webbsida: https://samlogic.nyhetsbrevkopia.se/nyhetsbrev/2021-05

 SamLogic Nyhetsbrev - Låt inte sommaren stoppa ditt nästa utskick ([$Dag] [$Manad] [$Ar])
FÖRORD

Hej [$Fornamn]!

Nästa e-postutskick är det nog många som planerar att göra efter semestern. Bl.a så har många av deras kunder semester nu och i slutet av augusti är situationen med covid-19 förhoppningsvis mer stabil och de flesta restriktioner är borta, och många branscher har börjat återgå till normal verksamhet.

I det här nyhetsbrevet kan du läsa om varför du INTE ska vara en av dem som resonerar som ovan, utan du bör göra ditt nästa e-postutskick redan nästa vecka, så att du ligger steget före dina konkurrenter när alla verksamheter förhoppningsvis är igång till 100% i höst. Använd gärna vårt speciella sommarerbjudande för e-postutskick som vi också tar upp i detta nyhetsbrevsnummer.

I samband med semestertider så ökar antal bluffmejl och nätfiskeförsök då ordinarie ekonomipersonal är på semester. I det här nyhetsbrevet får du ett tips på en enkel metod som du kan använda för att avslöja ett bluffmejl på 5 sekunder och du kan även läsa om hur du med rätt domäninställningar (SPF/DKIM/DMARC) kan skydda din e-postadress så att inte andra personer använder den för att skicka ut bluffmejl.

Fortsatt trevlig sommar!
Anders Persson
SamLogic Software
  
Om du vill läsa något av våra senaste nyhetsbrev så finns de här:

> Nr 4 - Artiklar & tips om hur dina mejl ska nå mottagarnas inkorgar
> Nr 3 - Varför ska man använda professionella nyhetsbrevsmallar?
> Nr 2 - Vad kan hända om dina domäninställningar är felaktiga?


LÅT INTE SOMMAREN STOPPA DITT NÄSTA UTSKICK

Sommar

I takt med att covid-19-restriktionerna börjat lätta så märker vi ett ökat intresse bland våra kunder att börja göra e-postutskick mer aktivt igen med e-postverktyget MultiMailer.

Folkhälsomyndigheten genomförde ytterligare lättnader den 15 juli. Detta gör att flera verksamheter (gäller såväl föreningar som företag) kan börja återuppta sin verksamhet i större omfattning än tidigare, och då är e-post den snabbaste och enklaste metoden att informera om detta.

KalenderNu är en bra tidpunkt att göra e-postutskick
Om ert företag gjort uppehåll med era e-postutskick pga covid-19 så är nu en bra tidpunkt att återupta utskicken. Väntar ni till augusti/september så finns det risk att kunden redan valt en annan leverantör. Många ser över sina leverantörsavtal just nu, och får kunden ett väldigt bra erbjudande under sommaren så är risken för ett byte överhängande.
 
Många tror att det inte är meningsfullt att göra e-postutskick mitt i sommaren eftersom många har semester då, men så är det inte.
Tvärtom så kan vissa personer ha mer tid att läsa mejlen då.  
Läs mer i nästa avsnitt

Föreningar
Om man i en förening gjort uppehåll med sina e-postutskick så är sommaren ett bra tillfälle att uppdatera sina utskickslistor så att man ser att medlemmarnas e-postadresser fortfarande fungerar.

Det finns även tekniska skäl att göra utskick nu
Sedan finns det tekniska skäl som berör både företag och föreningar, och det är att nu är en bra tidpunkt att kontrollera att era domäninställningar är korrekta. När ni gör ett utskick så kan ni undersöka närmare de studsar ni får och se om de indikerar att ni har problem med era SPF/DKIM/DMARC-inställningar.

Gör ni ett utskick nu istället för senare får ni också färre studsar, eftersom det varje månad tillkommer nya e-postadresser som inte längre fungerar. Så är uppehållet för långt, kan studsfrekvensen bli hög när ni väl börjar skicka ut igen. Vilket i sin tur påverkar framkomligheten negativt (antispamfilter reagerar negativt på många studsar).

Ni kan läsa mer om det som tagits upp ovan i följande två artiklar:
 
Ny strategi behövs för e-postutskick (del 1)
Ny strategi behövs för e-postutskick (del 2)  

 
SOMMARERBJUDANDE: Prova 3-stegsmetoden KOSTNADSFRITT

Det är mycket att tänka på om man vill göra optimala e-postutskick. Men gör man allt rätt så är e-postmarknadsföring den överlägset mest kostnadseffektiva metoden att sälja produkter/tjänster. En undersökning visar att om man investerar 1000 kr i e-postmarknadsföring så är den genomsnittliga avkastningen osannolika 42 000 kr.

3-stegsmetoden
En effektiv metod, för att nå ett optimalt försäljningsresultat, är att tillämpa något som vi kallar för 3-stegsmetoden. Den går ut på att först informera, sedan marknadsföra och slutligen sälja.

Ett vanligt misstag man gör
Ett vanligt misstag man gör är att bara skicka ut några reklammejl eller nyhetsbrev och tro att det går av sig själv. Det gör det sällan, utan det krävs en mer systematisk plan, exempelvis ovan beskrivna 3-stegsmetod, för att få bra resultat.

Sommarerbjudande
För att "bevisa" att ovanstående stämmer erbjuder vi därför de 10 första företag som kontaktar oss att kostnadsfritt ta fram en komplett e-postkampanj som utgår från 3-stegsmetoden.

Mer information
Om du vill veta mer om hur 3-stegsmetoden fungerar i praktiken och är intresserad av att prova om det är något som kan hjälpa din verksamhet att växa så kan du kontakta oss genom att ringa oss på 08-53183900, mejla till info@samlogic.com eller klicka på länken nedan:
 
Skicka mer information om 3-stegsmetoden och sommarerbjudandet
  
20 års erfarenhet och några referenser
Vi har under de ca 20 år vi utvecklat och sålt MultiMailer kommit i kontakt med många företag som uppnått goda resultat genom att tillämpa 3-stegsmetoden fullt ut. Några av de senaste vi hjälpt är: Sportringen Sundsvall, Grand Val, Chalenius & Fredins, Con Leche Films, Dental Education och Byggutbildarna.
  


VARFÖR SKA DU GÖRA ETT E-POSTUTSKICK MITT I SOMMAREN?

SolAtt göra ett e-postutskick till sina kunder mitt i sommaren kan vid första tanken låta som en dålig idé eftersom många har semester då, men tiderna har förändrats de senaste åren - mycket pga corona - så idag läser de flesta sina arbetsrelaterade mejl även när de inte är på kontoret.

Det finns flera fördelar med att göra ett utskick mitt i sommaren. Du kan läsa mer om dessa här:

5 tips om varför du ska mejla dina kunder i semestertider
Varför är det bra att göra ett e-postutskick mitt i sommaren?


PRODUKTFILM OM MULTIMAILER
 
Klicka på bilden för att se filmen
  
Klicka här (eller på bilden) för att se filmen


ENKEL METOD FÖR ATT AVSLÖJA BLUFFMEJL

Nätfiske

Under sommaren då ordinarie ekonomiansvariga har semester ökar antal bluffmejl (mejl med falska avsändare) och försök till nätfiske, t.ex falska fakturor och försök att komma över kontouppgifter och lösenord mm. Men det finns en enkel metod som du kan använda för att direkt se om ett mejl som du får är ett bluffmejl. Läs mer på Facebook:

Så avslöjar du ett bluffmejl på 5 sekunder (Facebook)


FÖRHINDRA ATT BLUFFMEJL SKICKAS MED DIN AVSÄNDARDOMÄN

SPF, DKIM, DMARC

Att hantera bluffmejl är nog jobbigt men vad som är ännu värre är om någon annan skickar ut bluffakturor som ser ut att komma från ditt eget företag. För att förhindra att andra skickar ut bluffakturor med din domän som avsändare så behöver du kontrollera att din domän har rätt SPF/DKIM/DMARC-inställningar hos ditt webbhotell. Med rätt inställningar så säkerställer du även att dina mejl når mottagarna och inte klassas som skräppost. Här kan du läsa mer:
 
Viktig information om SPF, DKIM och DMARC
Viktigt med SPF, DKIM, DMARC & rDNS - om du skickar e-post

Vi kan även rekommendera ett av våra tidigare nyhetsbrev och två artiklar hos Loopia och Fortnox:
 
Får dina nyhetsbrevsmottagare en varningsruta i Outlook & Gmail?
Hur undviker jag att drabbas av nätfiske?
Så hanterar och bestrider du en bluffaktura
    
  
BESTÄLL
MULTIMAILER

Välj mellan en föreningslicens eller en företagslicens: 
 

 
FÖRENINGSLICENS

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris: 990 kr
 
Läs mer här

  
FÖRETAGSLICENS

Detta ingår:
- MultiMailer / Professional
- 1 år E-postserver
- 1 år Nyhetsbrevstjänster
- 1 år Underhållsavtal

Pris: 1990 kr
 
Läs mer här

  
ANDRA PRODUKTER

Order

Demos
    
SE ÄVEN

Besök vår Facebook-sida Följ oss på Twitter Se vår videokanal på YouTube

Besök även vår blogg.
SamLogic Software | Box 102 | 135 23 Tyresö | 08-531 83 900 | mail@samlogic.com | www.samlogic.com
   

Detta mail skickades ut med SamLogic MultiMailer. Vill du inte ha sådana här mail i fortsättningen kan du avregistrera dig på denna sida så plockar vi bort dig från vår mailing-lista. Vill du ändra din e-postadress så kan du göra det på denna sida.

Behandlingen av dina personuppgifter sker i enlighet med GDPR, artikel 6, §1, stycke f: "Berättigat intresse" (mer information). Vår integritetspolicy kan du läsa på denna sida.